2014. szeptember 4., csütörtök

Márványkuglóf

Lassan lassan vége van a nyárnak, és a hűvösebb időben igazán jól esik egy pohár meleg tea, vagy kakaó egy szelet puha kuglóffal.
Ma egy egyszerű receptet hoztam nektek, de ha szeretnétek sok sok kuglóf receptet ismerek még és nagyon szívesen megosztom veletek.
Bátran próbáljátok ki!  Nem lehet elrontani.
A fotón két darab kuglóf van, mert én most dupláztam az adagot.




Hozzávalók :
30 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
1 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
3 dkg olvasztott vaj
2 evők. kakaópor
csipetnyi só
kb 2,5 deci langyos tej, a dagasztás során lehet hogy még egy-két kanál tejre szükség lesz ahhoz, hogy közepes keménységű tésztát kapjuk.
1, 5 literes kuglófforma



Elkészítése :
Az élesztőt felfuttatjuk 1 evk. cukorral elkevert 1,5 deci langyos tejben.
A lisztben.elkeverjük a vaníliás cukrot a, csipetnyi sót, majd a felfuttatott élesztővel, az
 1 tojássárgával és a langyos tejjel, közepes keménységű tésztát dagasztunk.
A legvégén beledagasztjuk az olvasztott vajat is, majd két részre osztjuk.
Az egyik felébe beledagasztjuk a 2 evőkanál kakaóport.
A kétféle tésztát külön-külön ujjnyi vastag lappá nyújtjuk , egymásra fektetjük, és együtt feltekerjük.
Kiolajozott, lisztezett kuglófformába tesszük a tekercset, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Hideg sütőbe tesszük és a sütőt begyújtva - közepes hőfokon ( 180 fok, gáznál 3 fokozat ) - tűpróbáig sütjük.
Még melegen tálra borítjuk és gazdagon meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat !








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...