2014. szeptember 8., hétfő

Stefánia vagdalt



Hozzávalók :
50 dkg darált sertéscomb
2 db nyers tojás
2 db zsemle
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
Ízlés szerint : só, bors, piros paprika
Továbbá : 
5 db főtt tojás
zsemlemorzsa
kevés olaj

A vagdalt sütéséhez :
Egy  dobozforma, ami egy hosszú keskeny kenyérsütő forma.
 Szilikonos sütőpapír

Elkészítése :
Az 5 db tojást keményre főzzük és megtisztítjuk.
Következő lépésben, a zsemléket vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon átfuttatjuk.
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a megfuttatott hagymát az olajjal együtt, a zúzott fokhagymát, a két nyers tojást a fűszereket.
Jól összegyúrjuk a kezünkkel.
A formát kibéleljük a sütőpapírral, a húsmassza felét belesimítjuk.
Közepére egymás elé belerakjuk a főtt tojásokat, majd a maradék masszával befedjük, úgy hogy a tojások ne látszódjanak ki.
Tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk egy kevés olajjal, hogy ne legyen száraz a teteje!
Előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük kb. 50 perc alatt.

Franciasalátával, vagy vajas krumplipürével kínáljuk .

Jó étvágyat !








2 megjegyzés:

  1. A nagy kedvencem. Ugyanezzel a recepttel csináltam (legalábbis úgy emlékszem :), és ez volt az első "komoly" konyhai kísérletem, hagymás krumplisalátával ;)Nagyon büszke voltam rá és H-nek is egyik kedvence lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény nagyim mindig ezt mondta, amikor a szerelemről volt szó :
      Egy férfi szívéhez a hasán át vezet az út!
      Látom nálatok is bejött ez a mondás:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...