2014. szeptember 14., vasárnap

Túrós és csokoládés palacsinták készítése, a legegyszerűbb recepttel

Ez a nagyon kedvelt édes tészta az egész világot meghódította. 
A palacsintának nemcsak a neve változik országonként, hanem az összetétele is.
Mi nagyon szeretjük és mára már a lányom is megtanulta hogyan is kell megsütni.
Ezt az adagot már Biankám készítette, a család jól bevált receptje alapján.
Ezzel a recepttel rendkívül vékony palacsintákat lehet sütni,leragadás nélkül !




Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj


Elkészítése:
Habverővel összekeverem a hozzávalókat csomómentesre, és már is sütöm. 
Első sütésnél beszoktam olajozni  a palacsintasütőt, a többinél már nem, mert a tésztában van elég olaj és nem fog leragadni !

A palacsintasütőbe egy merőkanálnyi tésztát belemérek és egyenletesen szétfolyatom.
Amint az első oldala megsült kb 1-2 perc, megfordítom és pillanatok alatt megsütöm a másik oldalát is. Egy lapos tányéra rakom egymásra a sorra  kisült palacsintákat.

Túrótöltelék készítése:
25 deka túrót összekeverek 1 citrom levével, egy csomag vaníliás cukorral, egy darab tojássárgájával és annyi cukorral amennyire édesen szeretjük. ( Nem sok ! Kb 2 evőkanál nálunk )

Csokoládés töltelék :
1 cs. csokoládés pudingpor
0,5 liter tej
ízlés szerint cukor
Hagyományos módon, pudingot főzök és még melegen megtöltöm a palacsintákat vele. 

Biankám palacsintasütés közben :))





Jó étvágyat !









2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...