2014. szeptember 30., kedd

Vadasmarha


Ti hogy szeretitek? 
Tésztával vagy zsemlegombóccal ?

Hozzávalók :
1 kg ujjnyi vastagra szeletelt marharostélyos
1 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
1 db vöröshagyma
5 db babérlevél
3 dl. tejföl
2 evőkanál mustár
1 kávéskanál cukor
só, bors ízlés szerint

Elkészítése :
A répákat és a hagymát  megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Nagy lábasba rakjuk , a hússzeletekkel együtt és felöntjük bőven vízzel.
Hozzáadunk 1 evőkanál sót és a babérleveleket.
Így főzzük hagyományos módon, kb. 2 órán át közepes lángon, amíg a hús szeletek puhák nem lesznek.
Az elfőtt vizet időközben pótolni kell

Ha kuktában főzzük, akkor csak annyi vizet öntsük rá amennyi éppen ellepi a húst és a répákat.
Zárjuk le és nagy lángon addig főzzük míg a kukta sípolni kezd.
Ekkor , levesszük alatta a gázt a legkisebbre és a szelepet lezárjuk és 40 percig főzzük.

Mindkét főzési módszer után azonos módon folytatjuk tovább az elkészítését:

A hússzeleteket és a babérleveleket kivesszük a léből és összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a mustárt a tejfölt, a cukrot és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Újra forraljuk és a húsokat visszatesszük a vadas mártásunkban.

            Tálalhatjuk tésztával, ilyenkor 50 dkg  tésztát főzzünk ki sós forró vízben hozzá.


Nem olyan régen  speclit készítettem hozzá . Érdemes kipróbálni mert így is nagyon finom volt. A receptet itt nézhetitek meg!





Tálalhatjuk zsemlegombócokkal is ez az igazi vadashoz illó köret.



Zsemlegombócok hozzávalóit és elkészítését a szárnyaszúza-becsináltnál találjátok.

( Kattintsatok a linkre a receptért )






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...