2014. szeptember 16., kedd

Zabpelyhes pogácsa


Egy légiesen könnyű pogácsát hoztam nektek ma, amit csak eszel és eszel , mert nem bírod abbahagyni !  
Elkészíteni pedig pofonegyszerű .




Hozzávalók :
30 dkg zabpehelyliszt
1 csapott evőkanál só
1 dl olaj
4 dl. tej
4 db egész tojás
2 db tojás sárgája
Továbbá: a tetejére reszelt füstölt gomolyasajt
( Kiváltható bármilyen sajttal )




Elkészítése :
Az olajat a sóval, és a tejjel összeforraljuk.
Levesszük a gázról és kis adagokban hozzákeverjük a zabpehelylisztet fakanál segítségével.
Sűrű kemény tésztánk lesz, amihez egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
Célszerű ezt a műveletet elvégezni, egy robotgéppel amibe a dagasztó karokat rakjuk be.
Képviselőfánk tésztájához lesz hasonló ez a tészta, amit egy sima csöves nyomózsákba töltünk és diónyi halmokat nyomunk ki egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire.
( A nyomózsák helyett kanállal is kiadagolhatjuk )
Tetejét reszelt füstölt gomolyasajttal beszórjuk.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra , gáznál 3 fokozatra és készre sütjük, kb 25 perc alatt .

Jó étvágyat !




Zabpehelyliszt
A zabban a többi gabonaféléhez képest jóval kevesebb keményítő van, jelentős mennyiségű ún. béta-glükánt tartalmaz (vízben oldódó rost, amely csökkenti a koleszterin-szintet, valamint a szénhidrát- és zsír felszívódását), magasabb a zsiradéktartalma és fehérjetartalma, mint a vele összehasonlítható más gabonaterméké. Mindezen tulajdonságok együttes hatása révén kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint más gabonafélék.






2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...