2014. október 15., szerda

Narancsos gyömbéres Sütőtök Krémleves

A tél egyik kedvenc csemegéje nemcsak finom, egészséges is, és számtalan módon elkészíthető.

Édesen, fűszeresen, vagy csak simán mézzel megsütve a sütőben, is kiváló csemege.
Ma egy könnyen elkészíthető igazán finom gyömbéres krémlevest hoztam nektek.


Hozzávalók :
1,5 kg sütőtök húsa
 5 dkg tisztított gyömbér 
20 dkg narancs húsa
1 db fokhagyma
Kevés rózsabors, só
2 deci tejszín




Elkészítése :
A tököt megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
A gyömbér héját levágjuk és karikákra vágjuk.
Kb 4 db nagyobb narancsot megtisztítunk, lehártyázzunk és csak a húsát használjuk fel.
Belerakjuk egy fazékba és felöntjük annyi vízzel ami éppen csak ellepi.


Hozzáadunk még, egy cikk megtisztított fokhagymát és egy kevés sót.
Addig főzzük míg a tök majdnem puha, de már nem kemény,
Összeturmixoljuk.
Ízlés szerint fűszerezzük rózsaborssal , sóval és hozzákeverjük a tejszínt.
Újra forraljuk és máris tálalhatjuk.

Fogyasztható még több rózsaborssal, vagy aki édesen szereti rakjon hozzá mézet.

Jó étvágyat !



További sütőtök krémleveseim :

Sütőtök krémleves



Narancsos-Sütőtök krémleves, főzés nélkül készítve



Gyömbéres sütőtök krémleves

- Forrón kínálva



- Hidegen kínálva




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...