2014. október 20., hétfő

Pirított csirkemáj, sült burgonya kockákkal

Minden mélyhűtőben akad egy kiló csirkemáj

Kiadós, egyszerűen és sokféleképpen elkészíthető. 

Ma én vacsorára, resztelt májat készítettem amit frissen sütött krumplival tálaltam.


Hozzávalók :
2-3 db vöröshagyma
kb 4 evőkanál olívaolaj
60 dkg csirkemáj tisztítva
1 kiskanál só,
1 teáskanál pirospaprika
1 kiskanál majoránna
Ízlés szerint :  Bors, aprított petrezselyemzöld

Hozzávalók a körethez:
1 kg burgonya
Kb : 1 liter olaj a sütéséhez

Elkészítése :
 A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy széles serpenyőben a megfórosított olajon
 3-4 perc alatt üvegesre sütjük.
 A nagyobb kockákra (egy májat kb. 3 darabra) vágott májat rászórjuk.
 Nagy lángon, kevergetve kb. 5 percig pirítjuk.
 A  tűzről lehúzva 1 mokkáskanál sóval, pirospaprikával,a borssal meg a majoránnával  fűszerezzük. 
Köretnek, kb 1 kg burgonyát megtisztítunk, és kockákra vágjuk.
Forró olajban kisütjük, és még melegen a tetejére halmozzuk a májat.
Jó étvágyat !










3 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem kelbimbót, pedig nagyon guszta ez az étel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki! Vigyázz ! Nehogy túl párold és nem szabad főzni vízben, mert úgy már nagyon nem jó !!!

      Törlés
    2. Most látom ez nem a kelbimbó recept !

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...