2014. október 11., szombat

Sztracsatella szelet

              Sztracsatella szelet, nagy előnye, hogy sütés nélkül készül.




Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
6 dl. tej
2 db tojássárgája
6 dkg cukor
6 evőkanál búzadara ( gríz )
2 dl. habtejszín
4 dkg porcukor
10 dkg tortadara
10 dkg vaj

Továbbá : kb. 2 deci tej a piskóták mártásához, és kb 10 dkg étcsokoládé és fehér csokoládé forgács és kevés kakaópor a sütemény tetejére.



Elkészítése :
A tejet a cukorral és a tojássárgájával elkeverjük.
Felforraljuk, és hozzáadjuk a búzadarát, majd addig főzzük míg besűrűsödik.
Levesszük a gázról és kihűtjük.
Hozzákeverjük a puha vajat, majd habverővel felhabosítjuk.

Félre rakjuk és elkészítjük a tejszínes krémet.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tortadarát.

Elővesszünk egy A4 lap méretű magas tepsit és folpackkal kibéleljük.
Az alját kirakjuk a fele adag babapiskótával, amit előtte tejben megforgattunk.
Erre, egyenletesen elkenjük a grízes krém felét, majd szintén egyenletesen elkenjük rajta a tortadarás tejszínhab felét.
A maradék babapiskótát is beleforgatjuk a tejbe és befedjük vele a habot.
Erre rákenjük a maradék krémet, majd a tejszínhabot, és megszórjuk enyhén kakaóporral és sok csokoládé forgáccsal.

Egy éjszakára hűtőbe rakjuk és másnap, kiemeljük a tepsiből a fólia segítségével és tetszés szerint felszeleteljük.

Jó étvágyat !











1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...