2014. október 27., hétfő

Tejberizs pohárkrém


                          Különösen a gyermekek kedvébe járhatunk vele, de a felnőttek  is oda lesznek érte .



Hozzávalók a tejberizshez :
5 dl. tej
2 dl. víz
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg fehér rizs

Elkészítése :
A rizst kimérjük és jól átmossuk.
A tejet a vízzel és vaníliás cukorral felforraljuk.
Beleöntjük a rizst és állandó kevergetés mellett, forrásban tartva megfőzzük.


Hozzávalók a pudingos krémhez :
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl. tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg mascarpone

Elkészítése :
A tejet a pudingporral elkeverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről.
A meleg pudingba, azonnal belekeverjük egy habverő segítségével a mascarponét.

Díszítéshez :
ostyalapok, kevés olvasztott csokoládé és kevés tortadara




A pohárkrém összerakása: 
Három darab üveg poharat öblítsünk ki hideg vízzel.
A poharak  aljára elosszuk a mascarponés krém háromnegyedét.
Erre kerül a tejberizs, és a maradék mascarponés krém a tetejére.
Díszítésnek egy-egy ostyalapot félig bemártunk olvasztott csokoládéba és 1-2 percre berakjuk a hűtőbe dermedni.
Pohárkrém tetejét megszórjuk kevés tortadarával , és beleszúrjuk a csokis ostyalapokat.

Melegen és hidegen is nagyon finom !

Jó étvágyat !







1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...