2014. november 13., csütörtök

Kelkáposzta-saláta

Egy rendkívül finom és egészséges kelkáposzta-salátát hoztam nektek.
Nagyon gyorsan elkészül és biztos sikert aratunk vele.
Svejk Útleíró Szakácskönyvben főfogásként szolgálják fel, vagyis önmagában fogyasztják.
Tovább kutakodtam a könyvben és találtam egy hozzáillő hajdinás kacsa receptet is.
Így hát nálunk a kelkáposzta-saláta , köretként szolgált.
Hamarosan hozom a kacsa receptjét is, de addig is lássuk hogyan is szól a recept a könyvben!




Kelkáposzta-saláta

,, 30 dkg kelkáposzta, 10 dkg savanyú uborka. 10 dkg alma, 2-3 evőkanál olaj, cukor, citrom, petrezselyem és só."

A kelkáposztát, az uborkát és az almát finomra vágjuk, és olajjal, valamint citromlével leöntjük, majd megsózzuk és ízlés szerint cukrozzuk. Az egészet összekeverjük és a petrezselyemmel megdíszítjük.
Feltálalás előtt a salátát még rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek megszokják egymást "

A recept forrása :Václav Malovinckú , Svejk Útleíró Szakácskönyv

A recept leírása teljesen követhető, bátran próbáljátok ki!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...