2014. november 27., csütörtök

Mozzarellás csirkemell, sárgarépa-galuskával


Gyorsan, valami finomat, egészségeset az egész családnak!





Hozzávalók:
4 db csirkemell
szárnyasfűszer keverék
só, bors
4 evőkanál olaj
1 kg sárgarépa
3 db narancs
2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:
A csirkemelleket mossuk meg, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel és borssal.
Grillpapon, vagy teflonserpenyőben felhevített olajon süssük meg a húsok mind két oldalát.
Az összes sárgarépát tisztítsuk meg , vágjuk fel kis darabokra és tegyük egy mélyebb serpenyőbe.
Locsoljuk rá a narancsok levét, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy teljesen ellepje.
Ízesítsük a fahéjjal, valamint kevés sóval, majd alacsony hőfokon lefedve kezdjük el főzni.
Kb. 30 perc múlva szedjük le róla a fedőt, és főzzük tovább, amíg a maradék leve el nem párolog.
A répát turmixoljuk le.
A püréből, két evőkanál segítségével formázzunk galuskákat, és ezzel tálaljuk a húst.
Tovább bolondíthatjuk a húst, ha egy szelet mozzarellát a hússzeletre olvasztunk.




Jó étvágyat !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...