2014. december 10., szerda

Gesztenyés Keksz Szalámi



Ha valami édesre vágysz, akkor készíts gesztenyés keksz szalámit !
Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is tűnik.






Hozzávalók :

50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg porcukor
25 dkg gesztenyepüré
10 dkg étcsokoládé
5 ml rumaroma, vagy 1 dl. rum
3 evőkanál kakaópor
25 dkg puha vaj
Annyi tej amivel formálható tésztát kapunk.
Kókuszreszelék a hempergetéshez.

Elkészítése :

A vajat, csokoládét  olvasszuk fel, adjuk hozzá a puha gesztenyemasszát.
A többi hozzávalóval gyúrjuk össze, ha nem állna össze a tésztánk, adjunk hozzá annyi tejet amivel formálható állagú lesz.
Az így kapott keksztésztát osszuk ketté.
Formáljunk belőle két darab hengert és egyenként forgassuk bele minden oldalát a kókuszreszelékbe.
Tányérra rakjuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd felszeleteljük.

Jó étvágyat !









4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...