2014. december 17., szerda

Káposztás tekercs


Ki szereti a káposztás tekercset?
Gyorsan és könnyen elkészíthető receptet hoztam nektek !






Hozzávalók :

50 dkg leveles vajas tészta, készen vásárolva
1/2 közepes fej és egy 1/2 közepes fej kelkáposzta
só, bors , cukor ízlés szerint
kevés olaj 
1 db tojás felverve a tekercsek lekenéséhez.

Elkészítése :
A káposztákat reszeljük le és keverjük össze.
Kevés sóval sózzuk be, keverjük össze és hagyjuk állni kb. 30 percig.
Kinyomkodjuk a káposztát alaposan, mert a sótól levet fog ereszteni.
Kevés olajban megpároljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és cukrozzuk.
Pont úgy mintha káposztás tésztának készítenénk.

A vajas tésztát lisztezett munkafelületen nagyon vékonyra kinyújtjuk.
A kihűlt káposztát egyenletesen ráterítjük a tésztára, és szorosan feltekerjük.
Kb. 8-10 m-es darabokra vágjuk fel.



Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket és felvert tojással lekenjük.
Előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat !









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...