2014. december 28., vasárnap

Hawaii Torta

Hawaii - Kókuszos torta

Mindegy, hogy a szilveszteri bulit mi rendezzük, vagy csak vendégek vagyunk, a virsli, sertés és lencse mellé nem árt  egy finom tortát is készíteni, ami megkoronázhatja a vacsora végét.

Jó, ha van a tarsolyunkban egy titkos sütemény recept, ami mindig beválik! 
Bátran próbáljátok ki ! A siker garantált!



Hozzávalók a tortalaphoz :
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
10 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
2 dkg kókuszreszelék
1/2 sütőpor
50 ml. olaj

Hozzávalók a krémhez :
300 ml. tej
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg sárgabarack dzsem
4 db kivi
30 dkg kockára vágott ananász, vagy ananász konzerv

 Díszítéshez: 
A torta beszórásához kb. 3 dkg  kókuszreszelék



Elkészítése :
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral jó habosra kikeverjük.
A fehérjéket egy másik tálban a cukorral kemény habbá verjük, majd, hozzáadjuk a kikevert sárgájához.
Hozzákeverjük a megszitált lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőporral elkevert kókuszreszeléket és végül az olajat kis adagokban.
A tésztát egy 23 cm-es szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 160 fokon, gáznál 1 fokozaton tűpróbáig sütjük, kb. 45 percig.
Ha kihűlt három részre vágjuk.

Még sül a piskótánk készítsük el a krémet.
A tejből cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk, majd folytonos keverés közben kihűtjük.
A puha vajat felhabosítjuk és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, amivel szintén felhabosítjuk.
A kész krémet három egyenlő részre osztjuk.

Az ananászt megtisztítjuk, és kis kockákra felvágjuk.
A kivit meghámozzuk, félbe vágjuk és felszeleteljük
16 db kivi szeletet és 16 db kis kocka ananász félre rakunk a torta díszítéséhez.
A többi gyümölcsöt ketté osztjuk.

Elmossuk a tortaformát, szárazra töröljük, kilisztezzük az alját és a  három részre vágott torta tetejét rakjuk bele először a forma aljára.
Megkenjük lekvárral, rákenjük a krém 1/3 -t részét egyenletesen, majd felváltva rápakoljuk a gyümölcsök felét.
A gyümölcsöknek be kell takarnia a krémet!
Erre ráhelyezzük a második tortalapot.
Megkenjük a maradék lekvárral, a krém másik harmadával és rátesszük a maradék gyümölcsöt.
Ráhelyezzük a harmadik tortalapot, és hűtőbe rakjuk legalább 3-4 órára, de az se baj ha egy éjszakát dermed a hűtőben.

Ha letelt az idő, kivesszük a formából a tortát.
A maradék krémből félre rakunk egy keveset a díszítéshez és a többivel bevonjuk a torta minden oldalát, majd beszórjuk kókuszreszelékkel.
A torta tetején bejelölünk 16 szeletett és minden szeletre egy-egy krém rózsát nyomunk ki, nyomózsák segítségével.
Végül feldíszítjük a szeleteket a félre tett gyümölcsökkel.

Jó étvágyat ! 










A recept megjelent a 2016. 05. Küldd el a recepted számában is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...