2014. december 9., kedd

Kolbásszal töltött Stefánia vagdalt, kicsontozott csirkébe töltve.

Már régóta foglalkoztat , hogy hogyan is lehet kicsontozni egy egész csirkét.
Először próbáltam rávezetni a hentest, hogy mit is szeretnék a csirkével és hogy mindezt vele szeretném megcsináltatni.
 Csak egy kicsit néztek hülyének a hentesüzletben!
Szomorúan távoztam az üzletből és nyugtattam magam hogy nem vagyok hülye, akár mit is gondolnak!
A düh erejétől feltöltődve, vettem egy csirkét és hazamentem azzal a cím szóval lesz ami lesz én kicsontozom azt a csirkét!
 Legfeljebb csirkepaprikás lesz belőle.
Kerestem a netten egy videót és máris hozzáfogtam.
Nagyon meglepődtem magamon, mert mindenki azt mondta ,, húúú.... az nagyon nehéz!
Tuti nem sikerül!
De de , sikerült és mindössze fél órát rabolt el az életemből, videó nézéssel együtt.
Mindenkit bátorítani szeretnék, hogy próbáljátok ki, mert nem csak sikerélményt nyújt, hanem jobbnál jobb receptek születhetnek belőle.

És íme az első recept amit megálmodtam a kicsontozott csirkéből.



Hozzávalók :
Kb. 2 kg egész csirke. + csirke fűszerkeverék

50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 -3 gerezd fokhagyma
2 db tejbe áztatott zsemle
2 db tojás
ízlés szerint: só, bors
1 teáskanál pirospaprika
2-3 evőkanál olaj

1 szál közepes sütnivaló kolbász

Elkészítése :
Először kicsontozzuk az egész csirkét.
Segítségül itt a videó!






Az enyém így sikerült:




Haladjunk tovább és készítsük el a tölteléket.
A hagymát, fokhagymát vágjuk fel finomra.
Egy tálba rakjuk a darált húst, erre a hagymákat ízlés szerint fűszerezzük be.
Rakjuk bele a tojást és a kinyomkodott zsemléket, majd keverjük össze alaposan.
Legvégül keverjünk még bele 3-4 evőkanál olajat is.

Terítsük ki a kicsontozott csirkét a húsos része legyen felül, és csirke fűszerkeverékkel fűszerezzük be. Terítsük el rajta a darált húsos tölteléket egyenletesen. Széléhez rakjuk a kolbászt és az egészet szorosan tekerjük fel.




Tegyük egy mély kacsasütő tálba, öntsük alá 4 deci vegetás vizet, vagy húslevest és fedjük le.
Forró sütőben  220 fokon , gáznál 4 fokozaton puhára pároljuk.




Amikor már puha a húsunk belül is akkor leöntjük róla a maradék vizet és egy kevés olajjal leöntjük a tetejét. Fedőnékül pirosra sütjük, közben néha néha meglocsoljuk az alatta lévő zsiradékkal.
A készre sült hústekercset pihentetjük, szobahőmérsékleten kb 30 percet és csak ezután rakjuk át a tálaló tálra, és máris szeletelhetjük.




Mangós- Almás kuszkusszal tálaltam. A receptet egy régebbi bejegyzésemnél találjátok, itt

Jó étvágyat !















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...