2014. december 16., kedd

Konyakos Tojáslikőr


Alkalomhoz illő üvegekbe töltve, kitűnő gasztroajándék .






Hozzávalók :
0,5 liter tej
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 db tojássárgája
2 dl. konyak

Elkészítése :
A tejben elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tojássárgájákat egy habverő segítségével.
Gőz felett, állandó kevergetés közben, lassan felforraljuk.
Levesszük a tűzről és kisadagokban hozzákeverjük a konyakot.
Üvegekbe töltjük és berakjuk a hűtőbe. 
Kihűlt összerázzuk és máris kínálhatjuk.






2 megjegyzés:

  1. Konyakkal még nem készítettem, de nagy kedvenc! Nagyon szép az angyalkás üveg hozzá :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...