2014. december 12., péntek

Szalonnás lepényhal





Hozzávalók:
4 db 35 dkg-os lepényhal
1 db citrom
25 dkg kockázott bacon
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj
Kevés olaj

Körethez:
1 csokor petrezselyemzöld
60 dkg burgonya negyedekre vágva
5 dkg vaj

Elkészítése :
A lepényhalakat már konyhakészre tisztítva vettem, és nem maradt más csak hogy lehúzzam a bőrét.
A lepényhalnak az egyik oldalát fehér és a másik oldalát barna színű bőr borítja.
A barna felén bőrét a gerinc két oldalán végigvágjuk így könnyebb lehúzni róla a bőrét.
Fehér bőrét hasonlóan tudjuk lehúzni róla.
Ha mind ezzel megvagyunk citromlével belocsoljuk mind két oldalán és egy kicsit pihentetjük.

A szalonnát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a bacont és kevés olajon ropogósra pirítjuk.
A szalonnapörcöt tányérra kiszedjük. A halat sózzuk, borsozzuk.
A visszamaradt szalonnazsíron a halakat egyenként lassú tűzön, 5 percig pirítjuk.
Két perc után, hozzáadjuk a zsírhoz a vajat, megvárjuk míg elolvad és két sütőlapát segítségével megfordítjuk a halat, és még 4 percig pirítjuk.
Tányérra szedjük és így sütjük tovább a többi halunkat is.

Fontos!  Ne süssünk egyszerre egy serpenyőben több halat, mert könnyen összetörik a hal húsa.
A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, kockára vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, átforgatjuk rajta a burgonyát, és megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.
Tálaláskor a halunkra szórjuk a pirított szalonnát és petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.

UI: Fogyasztásnál a hal belső oldaláról kifelé fejtjük le a húst a gerincről, így teljesen szálkamentes lesz.


Jó étvágyat! 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...