2014. december 30., kedd

Tepertős pogácsa




Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
25 dkg margarin
25 tepertőkrém
( bármilyen ízesített tepertőkrém jó a recepthez )
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
ízlés szerint őrölt bors
a tetejére:  
felvert tojás



Elkészítése :

A lisztet elkevertem a sütőporral és a sóval, hozzáadtam a kockára vágott margarint és a tepertőkrémet elmorzsoltam a liszttel.
 Ezután hozzágyúrtam a vizet, ecetet. 
Szép egynemű tésztát gyúrtam amit egy fóliába becsomagoltam. 
Hűtőbe raktam egy éjszakára, és másnap egy ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtottam ki a tésztát és kis alakú pogácsa szaggatóval kiszaggattam.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire raktam őket kissé távolabb egymástól és tetejüket lekentem felvert tojással.
Végül előmelegített sütőben , nálam gáz 4. készre sütöttem.
Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom.


Jó étvágyat! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...