2014. december 2., kedd

Vadas, Narancsos Szarvas


Lassan közeleg a karácsony, és az Advent időszakában az ünnepi hangulat ünnepi ételekkel is párosulhat.
Ha Advent időszakában is próbálunk ünnepi ételeket készíteni, így biztosan nem fogjuk túlenni magunkat karácsony napján.
Tegyük különlegessé az Advent napjait és olykor olykor lepjük meg család tagjainkat kedvenc ételükkel. Higgyétek el ! Nagyon hálásak lesznek érte.
Nálunk a hétvégén a  lányom Bianka , kedvenc étele került az Adventi ünnepi asztalra.
Remélem ti is szeretitek? 





Hozzávalók :
80 dkg ujjnyi vastagra szeletelt szarvascomb
1 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
3 db narancs leve és húsa
1 db vöröshagyma
5 db babérlevél
3 dl. tejföl
2 evőkanál mustár
1 kávéskanál cukor
só, bors ízlés szerint




Elkészítése :
A répákat és a hagymát  megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Nagy lábasba rakjuk , a hússzeletekkel együtt és felöntjük bőven vízzel.
Hozzáadunk 1 evőkanál sót és a babérleveleket.
Így főzzük hagyományos módon, kb. 2 órán át közepes lángon, amíg a hús szeletek puhák nem lesznek.
Az elfőtt vizet időközben pótolni kell, és a narancslevét, húsát csak akkor adjuk hozzá amikor már puha a húsunk.

Ha kuktában főzzük, akkor csak annyi vizet öntsük rá amennyi éppen ellepi a húst és a répákat, és a narancs levét és a húsát is tegyük bele.
Zárjuk le és nagy lángon addig főzzük míg a kukta sípolni kezd.
Ekkor , levesszük alatta a gázt a legkisebbre és a szelepet lezárjuk és 40 percig főzzük.

Mindkét főzési módszer után azonos módon folytatjuk tovább az elkészítését:

A hússzeleteket és a babérleveleket kivesszük a léből és összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a mustárt a tejfölt, a cukrot és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Újra forraljuk és a húsokat visszatesszük a vadas mártásunkban.

Zsemlegombóccal tálaljuk.




Zsemlegombócok hozzávalóit és elkészítését a szárnyaszúza-becsináltnál találjátok.
( Kattintsatok a linkre a receptért )

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...