2015. január 29., csütörtök

BÚZACSÍRÁS KENYÉR



Hozzávalók :
18 dkg búzacsíra
1 db tojás
60 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg puha vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3 dkg friss élesztő
3,5 dl. langyos víz

Elkészítése :
Az összes hozzávalókból hagyományos módon kelttésztát készítünk.
Egy lisztezett tálba rakjuk a kidagasztott tésztát, és duplájára kelesztjük, kb 45 perc.
Kelesztés után a lágy tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, és 2-3 percig gyúrjuk. 
Hosszúkás alakúra formáljuk és egy szilikonos sütőpapírral kibélelt hosszúkás magas kenyérsütő formába tesszük.

( Én ebben az esetben ketté osztottam a tésztát és kettő darab formába raktam, mert laposabb vékony kenyereket szerettem volna sütni, A vékony kenyereket , avokádókrémmel fogom kínálni. )

Konyharuhával letakarjuk és további 30 percig kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt, gáznál 3 fokozatra 170-180 fokra.

A megkelt kenyér tetejét lekenjük felvert tojással és a sütőbe tesszük,
Sütési idő kb. 45 perc, de ez az idő függ a sütőktől is.
Akkor kész, ha szép barnás a színe és ha az  alját megkopogtatva üreges hangot hallunk.

Jó étvágyat !

Kedvet kaptatok az avokádókrémhez a linkre kattintva megtaláljátok a receptjét.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...