2015. január 29., csütörtök

Csokoládés perec

A Bianka lányom egyre többet sürög forog a konyhában.
Aminek én nagyon örülök.
Pereceket is ő teljesen egyedül készítette férjemnek, meglepetésként.
A recept nagyon könnyen elkészíthető, csak ajánlani tudom mindenkinek!





Hozzávalók :
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
23 dkg liszt
2 dkg kakaópor

 Bevonáshoz: 10 dkg tejcsokoládé és egy kevés porcukor a díszítéshez.

Elkészítése :
A vajat a cukorral habosra kikeverjük és hozzáadjuk a tojást,
Együtt is felhabosítjuk, majd a liszttel összekevert kakaóport, fokozatosan a vajas keverékbe dolgozzuk.
Végül kézzel is átgyúrjuk, cipóvá formáljuk és letakarva hűtőbe tesszük 15 percre.
A pihentetett tésztát lisztes munkafelületen kb. fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Addig végezzük a szaggatást még el nem fogy az összes tésztánk.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk kissé távol egymástól.
Előmelegített sütőben 190 fokon gáznál 3 fokozaton kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
A pereceket hagyjuk a tepsin kihűlni , így törés nélkül feltudjuk venni őket.

Amikor kihűltek a perecek, olvasszuk fel a csokoládét az olajjal és mártsuk bele a perecek egyik fél oldalát.
 Szilikonos sütőpapírra tesszük őket és a hűtőbe megdermesztjük rajta a csokit.
Tálaláskor a perecek másik fél oldalát amin nincs csoki, hintsük be porcukorral.
Fémdobozba tárolva sokáig el áll.

Jó étvágyat !
















4 megjegyzés:

  1. Igazán szépségesek, büszke lehetsz a lányodra! Lehet, hogy farsangra én is megsütöm az oviba. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük.
      Biankám azt üzeni, hogy biztos sikere lenne az oviban .

      Törlés
  2. Hmm, ezt csak marékszámra lehet enni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy önuralom kell hozzá,hogy ne marékszámra együk meg:)
      Önuralom ide oda, egyesével is elfogyott

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...