2015. január 4., vasárnap

Mézeskalácsváros 2014. Budapest

Advent utolsó hetét Budapesten töltöttük, egy kicsit kikapcsolódtunk és sokat csavarogtunk a férjemmel a városban.  Így jutottunk el a Bálnába, ahol egy gyönyörű mézeskalácsvárosra bukkantunk.  A kiállítás ingyenesen látogatható, 2015.  január 16-ig, 16:00-tól 19:45-ig.

Hoztam nektek egy pár fotót, kedvcsináló képpen, és ha van időtök vagy ha Pesten laktok látogassatok el ti is, és csodáljátok meg a szebbnél szebb mézeskalács házakat.

Mézeskalácsváros az Égbolton
Budapest egyik legkedvesebb karácsonyi programját, az idei Mézeskalácsvárost százötvenen építették föl a Bálnában. A kivilágított város az Égbolt című interaktív videoinstalláción áll, 100 m2 alapterületen. A résztvevők önként vállalták a feladatot, szabadidejükben tervezték meg és építették össze házaikat. Bárki, bármit készíthetett, a szervezőknek mindössze egy kérésük volt: minden épület alapanyaga mézeskalácstészta legyen. A városban van mézeskalácsegyetem, templom, lovas szobor, repülőgép, vonat, óratorony, angolkert, múzeum, curlingpálya. A legnagyobb mézeskalácsépület 1,5 m x 70 cm, de vannak olyan házak is, amelyek kicsik, ám aprólékosan kidolgozott részleteikkel, tetejükön kirajzolt csipkékkel, az udvaron berendezett életképekkel tűnnek ki a környezetből.
Az ötödik Mézeskalácsváros az Égboltra épült
Az Égbolt egy interaktív tér, amely egy felhőrendszerből, egy videokamerából és egy projektorból áll. A szerkezet része egy freskó, melyet Keresztesi Barbara rendhagyó módon a padlóra festett. A szoborra egy kamerát állítottunk és egy projektoron át, ennek megfordított képét küldjük ki a különleges struktúrájú betonfalra. Az installáció együttműködést és önzetlenséget igényel a látogatótól, mert a falra vetített kép csak akkor elevenedik meg, ha valaki rálép a freskóra és bolyongani kezd a felhők között. De önmagát akkor sem láthatja, csak mások élvezhetik, amint ő az egekben jár. 
4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek. Köszönöm, hogy megosztottad! Bár közelebb laknék Bp.-hez. Üdv, Olgi néni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...