2015. január 23., péntek

Mozzarellás tésztasaláta



 Ezt a könnyű tésztasalátát bármelyik évszakban elkészíthetjük. 
Önálló ételként is megállja a helyét, de natúr sültek mellé is kiváló.





Hozzávalók :
400 g penne, vagy masnitészta
csipet só
300 g brokkoli
150 g zöldborsó
200 g koktélparadicsom
250 g joghurt
3 evk. tejszín
1 evk. citromlé
1 evk. aprított kapor
1 csipet cukor
kevés őrölt bors
125 g konzerv kukorica
150 g mozzarella, kisebb darabokra vágva, vagy mozzarellagolyók

Elkészítése :
A tésztát sós forrásban lévő vízbe tesszük, és készre főzzük.
Közben a brokkolit és a zöldborsót is sós, forrásban lévő vízben kb. 2-3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
A paradicsomokat megmossuk, majd negyedeljük.
Az öntethez a joghurtot a tejszínnel, a citromlével, az aprított kaporral összekeverjük, utána sóval, és borssal és egy csipet cukorral izésítjük.
A kukoricát és a mozzarellát lecsepegtetjük.
A megfőtt  tésztát leszűrjük, hűlni hagyjuk, félretesszük, és a zöldségekkel, az öntettel, és a mozzarellával összekeverjük.
Salátás tálkába rakjuk és így szervírozzuk.

Jó étvágyat !




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...