2015. január 19., hétfő

Pöttyös sajttorta


Ma egy mennyei sajttorta receptet hoztam nektek, ami nem csak finom de a gyerekek nagy kedvence is.
Ha betartjuk a sütési és a hűtési időt, biztosan sikerülni fog.




Hozzávalók a kekszes réteghez :

14 dkg darált keksz
( nálam, háztartási keksz )
2,5 dkg kakaópor
2 evőkanál cukor
6 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál víz

Hozzávalók a sajtkrémhez :

49,5 dkg krémsajt
( nálam , Pilos félzsíros friss sajt )
12 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 db egész tojás
150 ml. tejföl

A pöttyökhöz : 10 dkg étcsokoládé  + 1 teáskanál olaj + 150 ml. kikevert sajtkrém




Elkészítése :

Előmelegítjük a sütőnket 150 fokra, gáznál 1 fokozatra.
A kekszes réteget kimérjük egy tálba és összekeverjük.
Egy 24 cm-es tortaforma aljára egyenletes vastagságúra elnyomkodjuk.

A krémhez a krémsajtot, simára elkeverjük és hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat.
Egy habverő segítségével tovább keverjük  és lassan hozzáadjuk a tejfölt is.
Egy sűrű krémszerű krémet kell hogy kapjunk.
Kiveszünk a krémből 1,5 decit és a maradék krémet ráöntjük a kekszes rétegünkre, és
egyenletesen elsimítjuk.

A csokoládét az olajjal felmelegítjük , állandó kevergetés közben langyosra hűtjük és hozzákeverjük a maradék krémhez.
Csokis krémet egy sima csöves nyomózsákba töltjük és bepöttyözzük.
A pöttyöket a sajtkrémbe nyomjuk bele, és ne csak a tetejére!
A pöttyök legyenek kissé távol egymástól.

 Ezután 150 fokon , gáznál 1 fokozaton 1- órán át sütjük.
Amikor letelik az idő, kikapcsoljuk a sütőt és még egy óráig bent hagyjuk a tortánkat.
Ezután 24 órán át, vagy egy éjszakán át hűtőben dermesztjük, és csak ezután szeleteljük fel.




Jó étvágyat !











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...