2015. január 1., csütörtök

Szilveszteri Malac-sült


 

Fecske Csaba: Újévi köszöntő


Itt van már az új esztendő,legyen teli padlás, bendő! Hízzék malac, pulyka, lúd,    hosszú kolbászt, kurta bút!  A kamrában száz zsák búza, láb a csizmát el ne nyúzza!  Teli legyen a fazék,    jusson nekünk maradék!






Hozzávalók:
Kb. 1,5 kg bőrös malaccomb
1 fej fokhagyma

Hozzávalók a fűszerkeverékhez:
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál méz
50 mi. olaj
3 teáskanál mustár
1 teáskanál cukor
1 teáskanál mézeskalács fűszer keverék
1 dl. vörösbor

+ 2 deci vörösbor a sütéshez

Elkészítése :
A malaccombot a bőrös felületén bevagdossuk.
Egy tálba kimérjük a fűszereket és jól összekeverjük.
Így kapunk egy finom páclét.
Egy mélyebb tálba rakjuk a bevagdosott malaccombot , ráöntjük a kész páclét és jól beledörzsöljük.
A résekbe dugjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket.
Lefedjük egy fóliával és hűtőbe tesszük egy éjszakára pácolódni.

Másnap, egy tepsire rakjuk a combot, ráöntjük a páclét és pluszba öntünk még rá 2 deci vörösbort.
Lefedjük és közepes hőmérsékleten többszörös locsolgatás közben puhára pároljuk a húst.
Amikor puha a comb, levesszük a fóliát róla ,emelünk a sütési hőfokon és forró sütőben  szép pirosra sütjük.
Tálalhatjuk sült krumplival, párolt káposztával, de én most vegyes friss saláta ágyon kínáltam.

Jó étvágyat !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...