2015. január 11., vasárnap

Tárkonyos becsinált leves

Téli esténként igazán jólesik egy forró finom tartalmas leves. Ma egy tárkonyos becsinált leves receptet hoztam nektek, ami nem csak finom, hanem tele van egészséges zöldségekkel is Ha tetszik a recept, akkor nem marad hátra más, csak beszerezni a hozzávalókat és elkészíteni a család nagy örömére!





Hozzávalók:
2 db. sárgarépa
1 db. fehérrépa
2 fej vöröshagyma
1 dl. olaj
2 db csirkemell
15 dkg egész kicsi fejű gomba
kb. 2 evőkanál delikát
1 púpos teáskanál őrölt bors
2 kis kanál  liszt
2 deci tejföl
1 db citrom
3 evőkanál szárított tárkony
2 db főtt tojás

Elkészítése :
Vöröshagymát, a sárgarépát és a fehérrépát, apróra összevágjuk.
Az olajon megdinszteljük, s felöntjük 2 deci vízzel.
Felkockázzunk két lebőrözött, kikicsontozott csirkemellet, és hozzáadjuk a zöldséghez.
Amikor már majdnem kész, beletesszük a gombákat.
Megszórjuk a delikáttal, a borssal és a tárkonnyal, és egy kevés vízzel felöntjük.
( Csak kb egy ujjnyira lepje el a zöldséges húsunkat a víz, Sózni nem kell )
Addig öntögetjük hozzá a vizet, amíg minden puhára nem fő.
Ha puha minden megszórjuk liszttel, összekeverjük és hozzáadunk egy pohár simára kikevert tejfölt, és egy fél citrom levét, majd felöntjük 2, 2,5 liter hideg vízzel.
Lefedjük egy fedővel és felforraljuk.
Ezzel készen is van a levesünk.

Tálaláskor a tányér aljára teszünk a megmaradt  fél citromból egy karikát és 3-4 karika főtt tojást, és erre merjük rá a forró levest.

Jó étvágyat kívánok !










1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...