2015. január 31., szombat

Vörösboros vaddisznógulyás



Hozzávalók :
1 evőkanál mangalica sertészsír
2 db. hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
60 dkg vaddisznócomb
1 kiskanál őrölt fűszerkömény
2 db. babérlevél
4 db borókabogyó
Ízlés szerint, só, bors
2 db nagyobb sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kisebb gumó zeller
1,5 dl. száraz vörösbor
50 dkg burgonya

Csipetkéhez:
2 db egész tojás, csipetnyi só, és annyi liszt amivel gyúrható tésztánk lesz.

Elkészítése :

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.
A forró zsíron a finomra vágott hagymát világos színűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával.
Ezután hozzáadjuk kis kockákra feldarabolt vaddisznócombot, félig felöntjük vízzel , sóval, borssal, köménnyel, borókabogyóval, babérlevéllel, ízesítjük, és lefedve lassú tűzőn félpuhára pároljuk.
Közben a levét mindig kevés vízzel pótoljuk.
Ezután hozzáadjuk a  karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, és a kisebb kockára vágott zellert.
Meglocsoljuk a vörösborral, beleszórjuk a kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel  hogy 3 ujjnyira ellepje, és ha felforrt, lassú tűzön készre főzzük.
Mielőtt lehúzzuk a gázról, sóval, borssal utóízesítjük.

Közben a csipetkéhez a tojásból, lisztből keményebb tésztát gyúrunk, lisztes kézzel apró szeműre csipkedjük szét.
Sós forró vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és lecsepegtetjük.
Tálaláskor a csipetkét tányérba szedjük, és erre merjük rá a forró vaddisznógulyást.

Jó étvágyat !







           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...