2015. február 1., vasárnap

Almás - mézes kocka

Ezt a sütit azoknak is ajánlom, akik nem szoktak túl gyakran sütni, ugyanis nem csak gyorsan elkészíthető, de még nagy sütő tudomány sem kell hozzá.
Az íze mennyei, és  látványban is gazdag.



Hozzávalók:
49 dkg reszelt alma
1 db bio citrom
24 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 evőkanál méz
3 db tojás
1 teáskanál fahéj
5 dkg puha vaj
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
4,5 dkg darált mandula

Tetejére :
20 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál olaj
kb. 4 evőkanál mandula forgács

Továbbá : egy 20 x 30 x 7 cm magas tepsi




Elkészítése:

Sütőt 180 fokon, gáznál 3 fokozaton előmelegítjük.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
Citrom héját lereszeljük, a húsát kifilézzük, és hozzákeverjük a reszelt almához.
Tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a mézzel és a puha vajjal.
Hozzákeverjük a reszelt alma keveréket és végül a sütőporral és a darált mandulával elkevert lisztet.
Együtt könnyedén összekeverjük és egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntjük.
Sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük., kb. 45 perc.
Az elkészült süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben.
Közben olvasszuk fel a csokoládét az olajjal , és amikor már kihűlt a süteményünk vonjuk be vele egyenletesen a tetejét.
Szórjuk meg mandula forgáccsal és tegyük a hűtőbe addig amíg megdermed a csokoládé a tetején.
Egyben vesszük ki a tepsiből és éles vizes késsel kockákra szeleteljük, és mindegyik szelet tetejére egy-egy alma szeletet rakunk.

Jó étvágyat !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...