2015. február 20., péntek

Argentin almaleves



Rendkívül finom és könnyű leves receptet hoztam ma nektek.





Hozzávalók :

6 db. zöldalma  

1 citrom héja
20 dkg cukor
2 db  tojássárgája

Továbbá levesbetétnek: mazsola, vagy pirított mandulaforgács

Elkészítése:


Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje. Beletesszük a citromhéjat és addig főzzük (kb.10-15 percig), amíg az alma meg nem puhul. Merülőmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját. 

Jó habosra összeturmixoljuk, és betétnek mazsolát rakunk bele. Melegen és hidegen is tálalhatjuk, 
Ha nem szeretjük habosan, akkor pirított mandulaforgáccsal , vagy gyümölcsös müzlivel tálaljuk.
Mindkét variáció,  nagyon finom, bátran próbáljátok ki.

Jó étvágyat !













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...