2015. február 9., hétfő

Csokoládés - gyömbéres mézes szelet




Hozzávalók a tésztához :
55 dkg liszt
12 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál őrölt gyömbér
5 dkg kakaópor
15 dkg porcukor
5 dkg méz
3 db tojás

Krémhez :
8 dl. tej
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál kakaópor

Továbbá a tetejére : 10 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál olaj





Elkészítése :
A tésztához a lisztet, a vajat , a sütőport, a gyömbért, és a kakaóport egy tálba rakjuk, és egy kissé összemorzsoljuk.
A porcukrot, a mézet, és a tojást egy másik tálba rakjuk, és simára keverjük, majd hozzáadjuk, a lisztes keveréket és sima tésztává összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, lisztezett munkalapon 30 x 30 cm -es vékony lapokká nyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 - fokon, gáznál 3. fokozaton előmelegített sütőben egyenként 8-10 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez a tejből, a cukorból és a pudingporból vanília pudingot készítünk.
Amikor kihűlt, a puha vajjal és a gyömbérrel habosra kikeverjük.
Az így kapott krém kétharmadába belekeverjük a kakaóport.

A kihűlt lapokat félbe vágjuk , így 4 egyforma méretű lapot kapunk.
Két lapot összetöltünk a kakaós krém felével, erre kenjük rá az összes fehér krémet, befedjük a harmadik lappal erre kenjük rá a maradék kakaós krémet és végül a negyedik lappal befedjük.

Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött vagy a mikróban megolvasztjuk, a kész sütemény tetejére kenjük, elsimítjuk, majd hűtőben dermesztjük, utána szeleteljük.


Jó étvágyat !










2 megjegyzés:

  1. Tetszik az oldalad, örülök, hogy Rád találtam. :) Ezt a sütit elkészítem, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözöllek az olvasóim táborában.
      Jó sütést kívánok a sütihez.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...