2015. február 22., vasárnap

Hófehérke Szelet



HÓFEHÉRKE
,, Tél volt, kiszakadt a felhők dunnája, sűrűn hulltak a hópihék a világra. Hulltak kunyhókra, hulltak kastélyokra, bevonták szép fehér takaróval a királyi palota tetejét is. A királyné ott ült csillogó ébenfa keretes ablakában, s öltögetés közben ki-kinézett a hóesésbe. Ahogy így elszórakozott, és nem figyelt eléggé a munkájára, egyszer csak megszúrta a tűvel az ujját, úgyhogy nyomban kiserkedt belőle három vércsepp. A királyné nézte a vércseppeket az ujja hegyén meg künn a kerten a hó fehér leplét, aztán az ablak ébenfa keretét s azt gondolta magában: "Bárcsak ilyen gyermekem volna: fehér, mint a hó, piros, mint a vér, fekete, mint az ében."
Nem sokkal ezután lánya született, fehér volt a bőre, mint a hó, piros az arca, mint a vér, fekete a haja, mint az ébenfa. El is nevezték Hófehérkének. S ahogy a gyermek megszületett, a királyné meghalt. "

Így kezdődik kedvenc mesém, amit biztosan sokan ismertek.
 Amikor Gabriellánál megláttam a Hófehérke nevű süteményt , azonnal tudtam hogy elfogom készíteni. Milyen is a Hófehérke sütemény? Puha lapok között mennyei krém csücsül ami csak arra vár hogy megkóstold. Ha eddig ti sem ismertétek ezt a sütit, remélem kedvet csináltam hozzá.
Ne habozzatok sokáig! Készítsétek el és üljetek le a gyerekekkel Hófehérke mesét nézni, és közben majszoljátok el ezt a remek süteményt.




Hozzávalók a tésztához :
30 dkg liszt
5 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
8 g sütőpor
1 db egész tojás
a tészta összeállításához, kevés tejföl

Hozzávalók a krémhez :
4 dl. tej
4 evőkanál simaliszt
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliaolaj, vagy 1 csomag vaníliás cukor

Díszítéshez : porcukor




Elkészítése :
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, gáznál 3. fokozatra.
Vágjunk ki szilikonos sütőpapírból, 3 darab 20 x 30 cm-es lapot.

Készítsük el a tésztát.
A sütőporral elkevert lisztet morzsoljuk el puha vajjal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és annyi tejfölt amivel puha, de nem ragacsos tésztát tudunk gyúrni.
A kész tésztát osszuk el egyenlő három részre, és egyenként lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki
 20 x 30 cm-es téglalappá.
Tegyük a kinyújtott tésztát a méretre vágott sütőpapírra, és húzzuk rá egy nagyobb tepsi hátoldalára.
Toljuk be a sütőbe és süssük kb. 6-8 percig. A sütési idő függ a sütő minőségétől.
Akkor jó ha elkezd barnulni a tészta széle, de ne legyen teljesen barna mert a lapnak fehérnek kell lennie!
A  kisült lapokat kihűtjük.

Közben elkészítjük a krémet.
A tejet a liszttel csomómentesre elkeverjük és kis lángon sűrűre főzzük.
Ezt az alapkrémet teljesen kihűtjük.
A porcukrot a puha vajjal jó habosra kikeverjük és hozzá adjuk az alapkrémhez.
Együtt is felhabosítjuk, és két részre osztjuk.
A krémmel betöltjük a hideg lapokat és egy éjszakára hűtőbe rakjuk , hogy összeérjenek az ízek és hogy megpuhuljon a tésztánk.
Másnap egy éles késsel szeletekre vágjuk és a tetejét porcukorral beszórjuk.

Jó nassolást és mesenézést kívánok mindenkinek !








Grimm - Hófehérke teljes film





Hófehérke és a hét törpe

. . . és ezen a linken megnézhetitek a klasszikus Hófehérke mesefilmet is







2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...