2015. február 18., szerda

Tajarin Con Fegatini

Tajarin csirkemájmártással

,,  A tajarin a tagliolini vagy tagliarini piermonti dialektusban használt elnevezése ( kb . vékonymetélt). Alba városával hozzák kapcsolatba, ahol a csirkemájból készített mártással tálalt tésztára ( másik neve tajarin all'albese ) még a híres helyi fehér szarvasgombából is kerül. "

Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo A két falánk olasz , közös receptkönyvében kezdődik a recept ezekkel a sorokkal.

Mivel szeretjük a májat, és minden hozzávaló volt is itthon, neki is láttam az elkészítéséhez.
Nagyon gyorsan elkészíthető. Amíg fő a tésztánk addig pont el is készül a mártásunk és máris tálalhatunk. 
Ne habozzatok sokáig! Fogjatok hozzá minél hamarabb és élvezzétek ezt a remek ízkombinációt..




Hozzávalók :
30 dkg száraz tagliatelle
( vékonymetélt )
só, frissen őrölt fekete bors
2 kávéskanál szarvasgombaolaj
kb. 50-100 g. parmezán sajt reszelve

Mártáshoz :
5 dkg vaj
1 kis fej hagyma, kockára vágva
40 dkg csirkemáj, megtisztítva és apró kockára vágva
3 dkg szárított vargánya, 20 percre vízbe áztatva, leszűrve
( az áztató levet tegyük félre )
1 evőkanál sűrített paradicsom
50 ml. Marsala
( Olasz desszertbor. helyettesíthető .: sherryvel vagy száraz fehérborral )

Elkészítése :
A mártáshoz a vajat lábasban felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, és 5-7 percig pároljuk, míg aranyszínt nem kezd kapni. Rádobjuk a csirkemájat, elkeverjük a forró vajban, és 3-4 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a vargányát, sűrített paradicsomot és Marsalát, és ízlés szerint sózzuk - borsozzuk. Ha a mártás túl sűrű, adjunk hozzá legfeljebb
4 evőkanálnyit a vargánya áztatólevéből.
Közben a tésztát bőséges mennyiségű forrásban lévő , enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és összeforgatjuk a mártással. Belekeverjük a szarvasgombaolajat, tányérokra szedjük, és mindegyik adagot megszórjuk a frissen reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat kívánok !












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...