2015. február 24., kedd

Zabpelyhes, Kókuszos Keksz





Hozzávalók :
12,5 dkg simaliszt
csipet só
12,5 dkg puha vaj, vagy kókuszzsír
12,5 dkg kókuszreszelék
15 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg cukor
2 evőkanál hideg víz
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna

Ebből az adagból kb. 25-30 darab kekszünk lesz.




Elkészítése :

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, gáznál 2. fokozatra.
Egy sütőlemezre szilikonos sütőpapírt vágunk.
Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, hozzámorzsoljuk a puha vajat,  és porhanyós tésztát készítünk.
Belekeverjük a zabpelyhet, a cukrot, a kókuszreszeléket.
A mézet a vízzel egy tálban elkeverjük, és a porhanyós tésztához öntjük.
Kemény tésztává gyúrjuk.Cipóvá formáljuk, majd hosszú rúddá formáljuk.
Folpackba tekerjük és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
Pihentetés után , 0,5 mm vastag szeletekre vágjuk fel és kb. 2,5 cm-es távolságra rakjuk egymástól a sütőlemezen.
( Ha vágásnál egy kissé szétesne, ne ijedjünk meg kézzel nyomkodjuk össze. )
Tegyük a sütőbe, kb. 25 percig sütjük, amíg a tészta széle aranyszínű nem lesz.
Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Forró gyömbéres, narancsos teával kitűnő nassolni való.

Jó étvágyat !








4 megjegyzés:

  1. Hasonlót már én is készítettem. Finom és egészséges. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok fajtája létezik. Ebben a receptben le lehet cserélni a kókuszt, dióra, mogyoróra, mandulára és egy kicsit más ízvilágú keksz születik máris a receptből.

      Törlés
    2. Már meg is sütöttem. nagyon finom volt.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...