2015. március 23., hétfő

Skót tojás

A skót tojás a Brit-szigetek közkedvelt étele, amely nem ritkán street foodként üti fel a fejét. Egy főtt tojásról van szó, amit fűszeres húsba töltenek, végül pedig az egészet kisütik forró olajban. Klasszikus elkészítésénél a húsmasszába bugyolált tojásokat hagyományos módon bepanírozzák. Én csak zsemlemorzsában forgatom meg és kihagyom a liszt és a tojás panírt. Bárhogyan is készítjük, panírozzuk a végeredmény tökéletes. Húsvéti tálunkat gazdagabbá és különlegesebbé tehetjük , de meg állja a helyét bármely saláta, vagy vajas tört burgonya mellett is. 



Hozzávalók a fasírt masszához :
2 db tojás
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
1 db  hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
5 dkg zsemlemorzsa + a panírozáshoz
ízlés szerint : só, bors


Továbbá : 8 db főtt kemény egész tojás 
és olaj a sütéshez


Elkészítése :
Először a 8 darab tojást keményre főzzük, majd megtisztítjuk.
Második lépésben elkészítjük a fasírt masszát.
Egy tálba kimérjük a darált húsokat , összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a finomra felvágott fokhagymát és vöröshagymát, és a mustárt.
Összekeverjük, és belekeverjük az 5 dkg zsemlemorzsát is.
Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Alaposan összekeverjük.

A főtt egész tojásokat körös-körül beburkoljuk a húsos masszával.
 (vizes kézzel könnyebben végezhető a tojások beburkolása .) 
Nem kell nagyon vastagon beburkolni hússal, csak annyira hogy befedje a tojásokat mindenhol.
Beburkolt tojásokat, zsemlemorzsába forgatjuk (bepanírozzuk), és forró olajban 5-8 perc alatt minden oldalukon megsütjük.
Salátával, vagy párolt zöldbabbal tálaljuk.

Jó étvágyat !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...