2015. április 18., szombat

Bogyó és Babóca és a szivárvány


Süssünk együtt Bogyó és Babóca tortát 


A Bogyó és Babóca mesesorozat egy kis erdőben játszódik, szereplői erdei cimborák, apró bogárkák baráti közössége. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány.

Ma megmutatom nektek, hogyan varázsoljuk őket egy szülinapi torta tetejére.





Első lépésként elkészítem a figurákat.
Készítek egy adag fondant, amit beszínezek különböző ételfestékekkel.
A fondant készítése és hozzávalói ezen a linken található

Továbbá másnap a torta bevonásához még egy adag fondant készítek.

Bogyó és Babóca készítési fázisfotói :











A szivárványhoz, egy kevés fehér fondant kb. egy ujjnyi vastagságúra kinyújtok, és egy 24 cm-es kör felét vágok ki belőle.
Az aljából kivágok egy kisebb darabot, nem sokat csak annyit hogy szivárvány alakot kapjak.
Átrakom egy porcukros tálcára, és ezen folytatom tovább a munkát.
Az aljába külön külön, 3-3 darab fogpiszkálót szúrok, úgy hogy a fele kilátszódjon.
( Ha beleköt ezzel tudjuk beleszúrni a tortába.)
A szivárványnak megfelelő hét színt készítek a fehér fondantból, és mindegyikből vékony hengert sodrok.
A fehér fondant alapot bekenem vizes ecsettel és erre illesztem sorra rá a szivárvány színeit, egymás felé.
Közben mindegyiket vizes ecsettel megkenem hogy összeragadjanak, és az ujjammal belenyomkodom a fehér fondant alapba.
Hűtőbe rakom addig amíg megszárad, majd megfordítom és hasonló módon, megcsinálom a másik oldalát is.
Ha jól dolgoztunk másnap kemény szivárványt kell hogy kapjunk, ami meg fog állni a tortán.


Hozzávalók a piskótához:

Süssünk együtt címszó alatt, már sokszor bemutattam hogyan is készítem a vizes-piskótákat, ezért ha visszalapoztok, vagy a linkre kattintotok, akkor részletesen lehet tanulmányozni a piskóta készítési folyamatát.
Ez a torta 6 db egész tojásból készült, és 27 cm-es torta karikában sült meg.
Ne felejtsétek el a tojásokat mérni kell !!

Tölteléke : - mascarponés - citromos túrókrém

Hozzávalók :

25 dkg mascarpone
2 deci habtejszín
1 csomag  Dr Oetker expressz zselatin fix instant 
ízlés szerint porcukor ( nálam 4 evőkanál )
25 dkg túró
1 db citrom leve és reszelt héja
1-2 evőkanál mazsola

A krém elkészítése :

A zselatinporral kemény habbá verem a habtejszínt , félre rakom.
Egy másik edényben a porcukrot, habosra keverem a mascarponével , és a túróval.
Hozzá keverem a mazsolát, a citrom levét és héját, majd belekeverem a felvert tejszínhabot.
A kész piskótát ketté vágom, a felső lapot visszateszem a tortaformába, majd az összes krémet rátöltöm. 
Egyenletesen elkenem és a torta alsó lapjával befedem.
Hűtőbe rakom 2-3 órára míg a krém megdermed a lapok között.

A torta bevonása :

A betöltött tortát kiveszem a formából és az oldalán egyenletesen elkenem a krémet.
A tetejét melegített baracklekvárral vékonyan bekenem.
Elkészítek egy adag fondant, beszínezem rózsaszínűre. majd ujjnyi vastagságúra kinyújtom étkezési keményítőn, vagy porcukros munkafelületen.
Bevonom vele a tortát, kézzel rásimítom és méretre vágom.
Egy torta simítóval egyenletesen elsimítom a tortán a fondant , majd egy vizes ecsettel mindenhol alaposan átkenem.



A torta aljára egy kevés fondantból akkora rudat sodrok ami körbe éri a tortát, majd torta modellezővel a torta oldalára nyomom.
( ezt a műveletet egy villával is elvégezhetitek )


Beleszúrom a szivárványt a tortába és körbe az alját kisebb fondant golyókkal rögzítem, amit egymásra kissé eltolva oda nyomok.






Elé ültetem a figurákat, majd tovább díszítem a torta oldalát fehér fondantból kiszúrt felhőkkel.
Végül rárakom a gyertyákat.





















Bogyó és Babóca: A szivárvány









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...