2015. április 23., csütörtök

Spenótleves csicseriborsóval


Spenótleves csicseriborsóval ebédre vagy vacsorára? 

Gyors, egyszerű, finom és egészséges! 

Készítsd el te is! 




Hozzávalók :

25 dkg friss spenótlevél
40 dkg konzerv csicseriborsó
3-4 gerezd fokhagyma
5 dl. húsleves
3 dl. tejszín
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint : só , bors

Hozzávalók a vajas galuskához :

1 db tojás
1 teáskanál olvasztott vaj
2-3 evőkanál liszt

Elkészítése : A hozzávalókat jól kikavarjuk, könnyű szaggatható tésztát kell hogy kapjunk.
Ha túl lágy a tészta, akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet, ha kemény akkor pedg keverjünk hozzá még egy kevés olvasztott vajat.

A leves elkészítése :

A spenót megmossuk, lecsöpögtetjük, majd vékony csíkokra felvágjuk.
Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot.
Sózzuk, borsozzuk és 2 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, vízzel átöblített  csicseriborsót, és 5 percig együtt pároljuk a spenóttal.
Felöntjük a húslevessel és a tejszínnel majd felforraljuk.
Amikor forr beleszaggatjuk a vajas galuskákat és mikor készre főtt, akkor készen is van a levesünk. 

Jó étvágyat !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...