2015. április 8., szerda

Tejfölös krémszelet



Hozzávalók a tésztához :
40 dkg liszt
1 db tojás
25 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tejföl


Hozzávalók a krémhez :
0,5 liter tej
20 dkg cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
50 dkg tejföl

Továbbá : kb. 30 x 20 cm-s magas falú tepsi







Elkészítése :

Előmelegítjük a sütőt 180-fokra, gáznál 3. fokozatra.

Elkészítjük a krémet.
A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingporokat, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt hozzákeverjük a tejfölt.

Közben elkészítjük a tésztát.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és ketté osszuk.
A tepsit vajjal kikenjük és kilisztezzük.
A tésztákból két egyforma lapot nyújtunk ki , a tepsi méretének megfelelően.
Az egyik lapot beletesszük a tepsibe, és erre rásimítjuk a kész tejfölös krémet.
Másik kinyújtott lappal befedjük a krémet, egy-két helyen megszurkáljuk és berakjuk a sütőbe.
Sütési idő, kb .40 perc.
Amikor kihűlt, porcukorral beszórjuk a tetejét és tetszés szerint felszeleteljük.

Jó nassolást kívánok hozzá !












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...