2015. május 31., vasárnap

Házi kávéfagylalt




Hozzávalók :
4 dl. tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
2 db egész tojás
1 dl. erős feketekávé



Elkészítése :
A tejet a vaníliás cukorral és 5 deka cukorral felforraljuk.
Közben a tojásokat a maradék cukorral kikeverjük, és a kávéval együtt a forró tejbe öntjük.
Habverővel állandóan kevergetve besűrítjük.
A tűzről lehúzzuk, majd tovább keverjük kb 5 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Betehetjük a hűtőbe is, hogy jól lehűljön a folyadék.
Fagylaltgépbe töltve kevergetve megfagyasztjuk.

Ha nincsen fagylaltgépünk, akkor a masszát mélyhűtőbe tesszük, és 20 percenként megkevergetjük.

UI:
 Olvassátok át a FAGYI KÉSZÍTÉS bejegyzésemet , ott leírom hogyan is kell fagylaltgép nélkül fagylaltot készíteni !

Jó nassolást kívánok !









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...