2015. május 28., csütörtök

Néró teasütemény


A teasütemények alakjai lehetnek különbözőek: kör, csillag, rúd, kifli.Különböző ízű lekvárokkal, nugát krémmel , párizsi krémmel tölthetjük meg őket. A megtöltött nérókat csokoládéval vonalazhatjuk vagy félig olvasztott csokoládéba márthatjuk.



Ma én megmutatom nektek hogyan is készülnek. 
A töltésük és díszítésük ízlésünktől függhet.
Sok sikert kívánok mindenkinek az elkészítéséhez. 



Hozzávalók :
35 dkg vaj
30 dkg porcukor
12 db tojássárgája
1 teáskanál citromolaj, vagy 1 db reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor

Továbbá : a töltéshez baracklekvár, de betölthetjük párizsi krémmel, vagy mogyorókrémmel is

A betöltött nérókhoz kevés olvasztott fehércsokoládé vagy étcsokoládé

Elkészítése :
Egy robotgépbe  rakjuk a vajat, a porcukrot és habosra kikeverjük.
Állandó keverés közben, egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat.
Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a citromolajat, majd együtt is keverjük még egy pár percig.
Végül kisadagokban hozzákeverjük a lisztet is.
Közepes lágy tésztát kell hogy kapjunk, amit megfelezünk.
Az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A sárga tésztát egy sima csöves nyomózsákba töltjük és egy szilikonos sütőporral kibélelt tepsire 
kis halmokat nyomunk.
Egy másik csillag csöves nyomózsákba beletöltjük a kakaós tésztát és szintén kis halmokat nyomunk egy másik tepsire.



170 fokon , előmelegített sütőben, gáznál 3 -fokozaton kb 8 perc alatt megsütjük.
Gyorsan sülnek, ezért figyeljük nehogy megégjenek, ha a széle kezd barnulni akkor már vegyük ki a sütőből és hagyjuk tejesen kihűlni.

A  kihűlt sütiket töltsük meg baracklekvárral, mogyorókrémmel, és olvasztott csokoládéval csíkozzuk be a tetejüket .






Hűtőbe rakjuk amíg a csokoládé megdermed, majd szobahőmérsékleten tároljuk.
Másnapra a tölteléktől átpuhulnak és több napig is el állnak.
Kitűnő csemege egy finom tea mellé.

Jó nassolást kívánok hozzá !














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...