2015. május 31., vasárnap

Szójás kenyér készítése, lépésről lépésre





Hozzávalók :
40 dkg búzaliszt
10 dkg szójaliszt
2 dkg élesztő
1,5 dkg cukor
0,5 dkg só
1 evőkanál olaj
3 dl. víz

Elkészítése :
Az élesztőt 0,5 deci tejjel, kevés cukorral, 1 evőkanál liszttel elkeverjük,  meleg helyen 15 percig
kelesztjük.



Ezt követően az átszitált lisztekhez adjuk a sót és a maradék cukrot , majd ráöntjük a megkelt élesztőt és a vizet.



 Ezután elkezdjük a dagasztást. Amikor a tészta kezd hólyagosodni , hozzáadjuk az olajat és a tésztába beledolgozzuk.



Ha kész , akkor a tésztát egy kilisztezett tálba tesszük és letakarjuk. 1 órán át langyos helyen kelesztjük , majd nagyon óvatosan átgyúrjuk, ízlés szerint cipót vagy veknit formázunk belőle.





Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, 30 percig
pihentetjük, tetejét bevagdossuk , majd előmelegített sütőben 180 fokon, gáznál 3 fokozaton kb.
45 perc alatt készre sütjük.








A kenyérbél szerkezete sűrűbb mint a hagyományos fehér kenyéré , de ennek ellenére nagyon finom és egészséges. Érdemes kipróbálni ! Finom puha kenyeret resztelt máj mellé kínáltam.


Jó étvágyat kívánok !





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...