2015. június 20., szombat

Margit szelet




Ma egy nagyon könnyen, és gyorsan elkészíthető 100 -éves receptet hoztam nektek.

Hozzávalók :
10 dkg vaj
1 db tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
1 dl. tejeskávé
fél mokkáskanál szódabikarbóna
20 dkg liszt

Továbbá a töltéshez , baracklekvár

Sütéshez : 30 x 20 x 4 cm magas tepsi
Sütési hőfok : Előmelegített sütő gáznál 3 fokozat , 170 fok.




Elkészítése :
A vajat elkeverjük a cukorral, a tojással, a kakaóporral és a tejeskávéval.
A masszához adjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd a keveréket zsírpapírral kibélelt tepsibe
előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, míg duplájára nem dagad.
Ha kihűlt , kettévágjuk és lekvárral megtöltve tálaljuk.

Jó nassolást kívánok !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...