2015. június 7., vasárnap

Pöttyöske




Hozzávalók a piskótához :
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor

A sütéshez én  42 x 22 x 6 cm magas méretű tepsit használtam.

Hozzávalók a krémhez :
0,5 liter tej
1 csomag puncs pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
15 dkg porcukor


Hozzávalók a gesztenye rudakhoz :
7 evőkanál darált háztartási keksz
2 evőkanál baracklekvár
fél deci rum
1 evőkanál kakaópor
25 dkg gesztenye massza




Elkészítése :
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük és hozzáadjuk a tojássárgákat.
Belekeverjük a lisztel elkevert sütőport és előmelegített sütőben 180 fokon gáznál 2 fokozaton tűpróbáig kb. 35 40 percig sütjük.

Míg sül a piskótánk elkészítjük a krémet.

A pudingport megfőzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, és teljesen kihűtjük.
A puha vajat habosra kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
Együtt is jól felhabosítjuk.

A pöttyökhöz elkészítjük a gesztenyés rudakat.
A darált kekszet összedolgozzuk a lekvárral, a rummal, a kakaóporral és a gesztenye masszával.
Az így elkészített masszát 9 részre osztjuk és 20 cm-es rudakká sodorjuk ki őket.

A sütemény összeállítása :
A kihűlt piskótát ketté vágjuk.
Elmossuk a tepsit amiben sült a piskótánk és ebbe rakjuk bele a piskóta felső részét.
Erre a lapra rátöltjük a krém felét és egyenletesen elkenjük rajta.
A krémre egyforma távolságokban ráhelyezzük a gesztenyés rudakat, majd a maradék krémmel betakarjuk.


Végül rárakjuk a másik piskóta lapot, amit jól rányomkodunk.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni, és másnap először hosszában szeleteljük fel majd kereszt irányban vágjuk fel szeletekbe.
Tálalásnál porcukorral beszórjuk a süteményünk tetejét.



Jó étvágyat kívánok !








2 megjegyzés:

  1. Mónika, nagyon ötletes és guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy régi recept , sokan ismerik. Érdemes elkészíteni mert nem csak mutatós, hanem finom is .

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...