2015. június 8., hétfő

Svéd ropogós kenyér

A Svéd ropogós kenyér receptjét , Mókuslekvár.hu oldalon olvastam először.
Nagyon megtetszett és azóta már többször el is készítettem.
Nem csak különleges, finom , hanem rendkívül könnyen elkészíthető, ami nagy előnye.a receptnek.
Ezenkívül hozzájárul az egészséges táplálkozásunkhoz is.
Kitűnő szendvics alap, vagy kiváló kísérője is lehet egy finom krémleves mellé.






Hozzávalók :
125 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
45 g zabpehely
200 g vegyes magkeverék ( mák , lenmag, napraforgómag, szezámmag, tökmag )
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 deci olaj
2 deci víz

Elkészítése :
A szárazanyagokat egy tálba kimérjük és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk az olajat, a vizet és alaposan összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük a tésztát.
Közben előmelegítjük a sütőt 170 fokra , gáznál 3. fokozaton.
Szilikonos sütőpapírból 4 db 25 x 35 cm-es lapokat vágunk ki.
Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk.
Az első adag tésztát két sütőpapír között a lap méretének megfelelően kinyújtjuk.
Ha készen vagyunk a nyújtással, a felső papírt levesszük a tésztáról és 5 x 5 cm-es darabokra felvágjuk.
Egy nagy késsel kell  felvágni, de nem húzni kell a kést a tésztán, hanem csak belenyomni , hogy ne húzódjon össze a tészta a sütőpapíron.


A felszeletelt tésztát a sütőpapírral együtt áthúzzuk egy tepsire és berakjuk a sütőbe sülni.
Sütési ideje kb. 20-30 perc, ami függ a sütő milyenségétől.
Akkor jó ha az alja kissé elkezd barnulni.

A másik adag tésztát is hasonló módon készítsük el és süssük készre.
Mind két adagot hagyjuk a tepsin kihűlni és egy jól zárható műanyag dobozba tároljuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...