2015. június 2., kedd

Töltött kenyér, Bibimoni módra

Az interneten már több  helyen is láttam ezt a töltött kenyér receptet.

Gondoltam én is kipróbálom a saját magam módján.

Gyorsan szétnéztem a konyhában mi is található az éléskamrámban.

Így született meg ez a gyors vacsora recept.





Hozzávalók :

Kb. 20 dkg főtt tarja szelet, vagy bármilyen sonka szelet

15 dkg vékonyra szeletelt sajt

2 evőkanál olvasztott vaj

1 evőkanál puha vaj

0,5 kg egész nem szeletelt készre sütött kenyér.

( lehetőleg a kenyér ne legyen friss, inkább egy kicsit szikkadt )

Továbbá : szilikonos sütőpapír, vagy alufólia a sütéshez.


Elkészítése roppant egyszerű :

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, gáznál 3-4 fokozatra.


A kenyérbe vágjunk keresztbe és hosszába mélyedéseket, de ne vágjuk fel .




A rések közötti részeket locsoljuk be olvasztott vajjal és rakjuk sorra bele a tarja szeleteket, majd sorra a sajt szeleteket is.






A kenyér tetejét a maradék puha vajjal kenjük be és fedjük be egy sütőpapírral, vagy alufóliával.




Tegyük a sütőbe 10 percre és 10 perc után vegyük le a papírt a tetejéről , majd süssük tovább 

kb 10 percig amíg a kenyér teteje egy kissé megpirul.

Ha van grillünk a sütőben akkor sütés helyett grillezzük meg a kenyerünk tetejét.





Jó étvágyat kívánok !








2 megjegyzés:

  1. Most azonnal kérek belőle!!! :-) Annyira guszta, hogy ezt el kell készítenem! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes elkészíteni , mert igazán fincsi :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...