2015. július 11., szombat

Burgonyás vagdalt


Hozzávalók :
8 db nagyobb burgonya
25 dkg darált sertéshús
5 dkg füstölt szalonna
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 kiskanál gulyáskrém ( elhagyható )
ízlés szerint : só, bors, őrölt kömény




Elkészítése :
A nyers burgonyát meghámozzuk, durvára reszeljük, a füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára olvasztjuk és összedolgozzuk a levéből enyhén kinyomkodott burgonyával és a darált hússal.
Süthetjük egészben , mint a Stefánia vagdaltat , vagy formázhatjuk pogácsáknak amelyeket forró olajban mindkét oldalukon kisütünk.
Bármilyen ízű főzelékhez, vagy salátákhoz kínálhatjuk.

Én most pogácsákat formáltam, és karalábés - sárgarépa salátával és töksalátával tálaltam.



A saláta receptjeit a linkekre kattintva megtaláljátok !

Jó étvágyat kívánok !








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...