2015. július 28., kedd

Füstölt pisztráng krémleves



Hozzávalók :
30 dkg füstölt pisztráng
6 dl. főzőtejszín
1 db kisebb fej hagyma
1 db citrom
ízlés szerint : só, őrölt fehérbors
2 vőkanál olaj
1 teáskanál étkezési keményítő
1 csokor metélőhagyma kisebb darabokra vágva


Elkészítése :
A füstölt hal bőrét lehúzzuk, kiszedjük a szálkákat, és a halhúst apró darabokra felvágjuk. 
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a halhúst, fűszerezzük sóval borssal és felöntjük a tejszínnel.
Felforraljuk. 1 evőkanál vízben simára keverjük a keményítőt és a forrásban lévő leveshez adjuk.
Tovább főzzük kb. még 5-8 percig, majd levesszük a gázról és összeturmixoljuk.
Svéd ropogós kenyérrel, metélőhagymával, és egy kevés citromlével tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánok !




Svéd ropogós kenyér receptjét ezen a linken találjátok !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...