2015. július 4., szombat

Hideg zöldségkrémleves

Könnyű, hideg és frissítő, ezért garantáltan jól fog esni kánikulában ez a 

csodás leves. Bátran próbáljátok ki, a siker garantált!





Hozzávalók :
1 db nagyobb fej vöröshagyma
1 db nagyobb tv paprika
30 dkg uborka
60 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
ízlés szerint : só, bors
1 teáskanál cukor

Tálaláshoz . tejföl, finomra vágott metélőhagyma

Elkészítése :
Az apróra vágott hagymát az olajban üvegesre pároljuk.
A paprikát, a paradicsomot, az uborkát kis kockákra vágjuk.
Amikor a hagyma üvegessé vált, hozzáadjuk a tört fokhagymát, a paprikát, az uborkát és a paradicsomot.
Felengedjük 1,5 liter vízzel  és a fűszereket beletéve 45 percig főzzük.
Végül összeturmixoljuk, szitán átszűrjük és hűtőbe rakjuk .
Jéghidegen  tejfölözve tálaljuk, A tetejére metélőhagymát hintünk.

Jó étvágyat kívánok !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...