2015. július 22., szerda

Kukoricakása hideg tejjel tálalva

Gyerekkoromban anyukám sokat készített tejes kását nekünk vacsorára .
Megfőzte a kukoricakását egy kisebb lábasban és kanállal szaggatott egy mélytányérba ki belőle, majd nyakon öntötte bőven tejjel.
Én ma egy kicsit dekoratívabban tálaltam, a fotó kedvéért.
Remélem akad az olvasóim között olyan személy aki még emlékszik erre a receptre és kedves emlékeket ébreszt fel benne .





Hozzávalók :
10 dkg kukoricadara
0,5 liter víz
1 mokkáskanál só
kb. 7 dl hideg  tej a tálaláshoz

Elkészítése :

A kukoricadarát kimérjük.
A vizet a sóval együtt felforraljuk.
A forrásban lévő vízhez adagoljuk folyamatosan a kukoricadarát, és állandó kevergetés közben pár perc alatt besűrítjük.
Olajjal kikent kisebb üveg formákba öntjük, majd teljesen lehűtjük.
( Szinte pillanatok alatt kihűl )
Amikor kihűlt kiborítjuk a formákból , egyet - egyet mélytányérba rakunk és hideg tejjel bőven felöntjük.
Figyeljünk oda, hogy a kanalunkba kukoricakása és tej is kerüljön egyszerre.

Jó étvágyat !











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...