2015. július 14., kedd

Pudingos meggyes háromszögek

meggy nagyon ízletes gyümölcs és fantasztikus süteményeket lehet belőle készíteni.

Ma én egy egyszerűen elkészíthető, pudingos meggyes receptet hoztam nektek.

Remélem tetszik és sokan elkészítitek majd !




Hozzávalók a tésztához  :
50 dkg liszt
2 db tojássárgája
175 gramm ( egy kis doboz )  tejföl
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj , vagy ráma
15 dkg cukor
1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez :
1 csomag vaníliás ízű pudingpor
0 5 liter tej
20 dkg cukor
1 kg kimagozott meggy

A sütéshez én  42 x 22 x 6 cm magas méretű tepsit használtam.



Elkészítése :
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük , majd a forró pudinghoz keverjük a meggyet.
Csak addig főzzük tovább , amíg teljesen összekeveredik a meggyel, majd félretesszük .
Közben , a tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk , majd ketté osztjuk.
Egy nagy tepsit kivajazunk , és mindkét tésztát akkora méretűre nyújtunk, mint a tepsi.
Az egyik lapot belesimítjuk a tepsi aljába , erre halmozzuk az elkészített még meleg tölteléket.
Egyenletesen elkenjük , és befedjük a másik kinyújtott lappal.
Előmelegített sütőben 180 - fokon, gáznál 3. - fokozaton kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

A sütési idő mindig függ a sütő milyenségétől !

Sütés után hagyjuk hogy teljesen kihűljön, majd háromszög alakokra felszeleteljük.
A sütemény tetejét bőven megszórjuk porcukorral, és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...