2015. július 6., hétfő

Töksaláta

Ma egy isteni finom krémes töksaláta receptet hoztam nektek.
Nem csak finom , hanem nagy előnye hogy főzés nélkül készíthető el , és mivel minden nyersen kerül bele a salátába, ezért rendkívül egészséges.
Fogyaszthatjuk, önmagában, vagy köretként felszolgálhatjuk bármilyen grillezett , vagy vagdalt húsok  mellé.





Hozzávalók:
1 kg zsenge tök
3 evőkanál olívaolaj
1 dl. citromlé
1 dl. tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor friss kapor
ízlés szerint , só

Elkészítése :
A tököt legyaluljuk, a finomra vágott petrezselyemzölddel, kaporral , sóval, citromlével, az apróra vágott hagymával és az olajjal elkeverjük. Végül belekeverjük a tejfölt és hűtőbe tesszük.
1 óra múlva kellemesen hidegre lehűl , és tálalhatjuk.




Jó étvágyat kívánok !









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...